Plaatsing van Terrazzo tegels

Reinigingsproducten en afwerking Reinigingsproducten en afwerkingVoor alle op cement gebaseerde vloeren. Bestel Online

Plaatsing van Terrazzo tegels. Terrazzo tegels moeten op een goed genivelleerd, proper en droog oppervlak worden geïnstalleerd. Vochtige ondergrond veroorzaakt afzettingen op het oppervlak van de tegel.
Breng de lijm gelijkmatig aan op het oppervlak waarop de tegel wordt gelegd, met behulp van een kam met grote tanden. Breng ook lijm aan op de achterkant van de tegel.
Plaats de tegels met uw handen - zonder hameren - en laat een dunne opening (1 of 2 mm, dikte van een vulmes) voor de voeg. Een dikkere opening moet worden gebruikt bij vloerverwarming en buiteninstallatie (min. 2 mm).

De voeg tussen tegels. De pigmenten in gekleurd voegsel kunnen de poriën van de tegels infiltreren en onomkeerbare vlekken maken.
Na het bevochtigen van de tegels moet de voegruimte worden gevuld met zeer vloeibare niet-gepigmenteerd voegmiddel met een spatel.
Overtollig voegsel moet onmiddellijk worden verwijderd met een vochtige spons.
Verspreid het voegmiddel niet over het gehele tegeloppervlak.

Polijsten en kristallisatie van Terrazzo. Na plaatsing en voegen wordt het aanbevolen om terrazzo vloertegels te polijsten (schuren), op dezelfde manier als marmer of natuursteen.
Door een dunne oppervlaktelaag van Terrazzo te verwijderen (polijsten), kun je het oppervlak perfect nivelleren en ook de toon, kromming en glans van de tegels/vloer egaliseren. Dit wordt speciaal aanbevolen bij het plaatsen van grote tegels.
Bovendien zal het een vloer repareren die mechanische of chemische schade heeft opgelopen.
Als u liever een meer glanzende Terrazzo vloer heeft, moet u de vloer polijsten met een polijstmachine en neutrale wax.
Net als bij marmer, Granito of andere kalkstenen vloeren, kan Terrazzo worden gekristalliseerd. Dit eenvoudige proces verhardt en beschermt het oppervlak van de tegels en verbetert de kleur en de glanzende afwerking. Een marmer specialist moet dit proces uitvoeren met een polijstmachine.

Behandeling en bescherming met sealer (Mosaic Sealer).

De sealer wordt aangebracht na de installatie en het voegen van de Terrazzo tegels, op een propere en droge ondergrond. Mosaic Sealer is een op oplosmiddel gebaseerde sealer die de penetratie van water en olie beperkt.
Mosaic Sealer impregneert de tegel, vermindert de porositeit en de tegel behoudt zijn natuurlijke matte aspect.
Het moet worden aangebracht met een borstel of een roller op een droog en proper oppervlak, één of meer opeenvolgende applicaties tot de tegel is verzadigd. U kunt buffen met een fijne doek om het een gelijkmatige verdeling te geven.
Dit proces wordt slechts één keer gedaan, omdat de sealer in de Terrazzo tegel zal doordringen.
Breng niet teveel aan. Het teveel aan sealer kan glinsterende vlekken op het oppervlak achterlaten (penseelsporen). Verwijder de overtollige sealer met een doek voordat deze volledig opdroogt op het oppervlak. Probeer de sealer altijd op een losse tegel voordat u deze op het hele oppervlak aanbrengt, om de absorptiegraad van de tegels te meten.
Regelmatig onderhoud en waxen met «MOSAIC WAX» voltooit de behandeling en beschermt beter uw Terrazzo vloer of wand.

Reiniging en dagelijks onderhoud.

Net als marmer, cementtegels of natuurstenen vloeren, reinig je het oppervlak van Terrazzo tegels met PH NEUTRALE-producten (geen zure en alkaline producten). Natuurlijke zeep en reinigingsmiddelen voor marmer zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Wij verkopen «MOSAIC SOAP», een natuurlijke en PH-neutrale zeep. Ten slotte zal regelmatig waxen helpen bij het creëren van een patina en het verbeteren van de schoonheid van de Mosaic Terrazzo (we raden het gebruik van «MOSAIC WAX» aan).

Reinigen met een polijstmachine en fiberschijf.

Gebruik voor het reinigen en strippen van een zeer vuile vloer een vloerpolijstmachine met een grote diameter met een harde vezelschijf (zwart of bruin), water en PH neutrale zeep of milde niet-zure reinigingsmiddelen. Spoel grondig om het door slijtage veroorzaakte slib te verwijderen. Mosaic kan een zacht reinigingsproduct aanbieden voor huishoudelijk gebruik of een sterkere reiniger die zal helpen bij het verwijderen van resten die achterblijven na een installatie ("MOSAIC CLEANER"). Buffers kunnen meestal worden gehuurd bij lokale doe-het-zelfzaken.

“Heavy traffic” vloeren: bars, winkels of restauranten.

Deze vloeren vereisen een speciale bescherming en aandacht. Neem contact op met de technische dienst van de MOSAIC factory

Download fiche voor plaatsen en behandeling van Terrazzo tegels Download fiche voor plaatsen en behandeling van Terrazzo tegels

Onderhoud. Terrazzo (en Granito) zijn materialen op basis van cement en marmer (kalkhoudende aard). De behandeling, porositeit en duurzaamheid is vergelijkbaar met natuursteen, hout, marmer of gepolijste cementoppervlakken.
De werkbladen, tafels en meubelobjecten worden na het polijsten in de fabriek geseald (met Mosaic sealer, kristallisator en wax), waardoor de porositeit en daarmee de gevoeligheid voor pigmenten en chemische agenten wordt beperkt.
Regelmatig onderhoud met PH-neutrale zeep en wax, en het vermijden van langdurig contact met zure, alkalische of sterk gepigmenteerde producten zorgt voor een langdurige schoonheid. Terrazzo is een product dat leeft en evolueert met de tijd.

Behandeling en installatie. De platen en inrichtingsobjecten worden op pallets op de stoep van de straat afgeleverd. Het uitpakken van de pallets en transport naar de bouwplaats of naar bovenliggende verdiepingen is niet inbegrepen.
Het gewicht van de platen (tussen 70 en 95 kg per m2 voor diktes van 3 tot 4 cm) impliceert dat de installatie goed moet worden gepland en het behandelen van de stukken tot een absoluut minimum moet worden beperkt.
De platen en objecten mogen nooit op hun randen en hoeken rusten om zo te voorkomen dat ze afbrokkelen.
Werkbladen, toonbanken en andere inrichtingsobjecten moeten worden geïnstalleerd door een ervaren professional.
Onze verantwoordelijkheid is beperkt tot de fabricage en levering van de Terrazzo platen / onderdelen.

Reinigingsproducten en afwerking